Please Klik2 Ye

Wednesday, 30 March 2011

♥ Tutorial - How To Register HeartBeat ♥

TUTORIAL TERBAIK DARI LADANG
so ni mama wat full tutorial terbaik dari ladang punyer
hope leh membantu k...
sape yang lom register leh la ikut guide mama ni satu persatu..



2. Klik Icon Hearbeat seperti yang mama bulatkan tu

3. Klik CREATE ACCOUNT dan isi kesemua maklumat berkenaan


4. Masukkan Password Email Address then klik I agree HeartBeat's Terms of service then klik continue


5. Then dah create account klik Join HB!Affiliate seperti kotak merah diatas



6. Klik Online Application (seperti yang ditunjukkan diatas)
then isi kesemua maklumat yang diperlukan


7. Masukkan maklumat mengenai Blog anda (seperti contoh borang diatas)


8. Pilih cara pembayaran yang hendak dibuat kepada anda...
then klik continue


9. Klik My HB!Affiliate untuk mendapatkan code iklan heartBeat



10. Klik GET A CODE (seperti lampiran diatas)


11. Copy Code2 yang anda kehendaki(bertanda merah bulat), ada 4 code untuk iklan Heartbeat
 (seperti lampiran yang bertanda kotak merah blah atas)

AFTER THAT TUTORIAL UNTUK PASTE CODE KE DALAM BLOG


 1. Pi Kat Design


2. Klik Add A Gadget 


3. Klik add HTML/JAVA SCRIPT then save, ulangi cara yang sama untuk letak ketiga2 iklan berkenaan



4. akhir sekali DRAG gadget berkenaan ke kedudukan yang dikehendaki...
(contoh lampiran iklan heartbeat kat blog mama)

dah siap, camne senang tak ikut tutorial mama ni...
after this mama ajar macammana nak letak iklan Heartbeat berkenaan kat
footer setiap entry....
so kalo kengkawan rasa tutorial mama ni BEST....sudi2 lah klik2 iklan Heartbeat mama k...

TQ In Advance

Sekian,
Happy Blogging

SHARING IS CARING

6 comments:

Nisa' Azman said...

hehe.. dh click HB mama.. dtg click HB sy ye,, n join contest sy gak ye!! Thanks mama..

http://greennnpanda.blogspot.com/2011/01/colours-of-inspiration-contest.html

qieranna said...

dah register...

sumpit said...

Nk jemput join GA di Qalish.com
http://www.qalish.com/p/bloglist-kaum-ibu.html

Cik Aish said...

salam..
OMG saya dah hanta hadiah tu lama dah. last month. alamat saya rasa takde masalah coz saya copy paste alamat yang awak bagi kat email syaa aritu. semalam my mom told me yg pos laju return back hadiah tu kat rumah sy. and semua brg dalam tu macam rosak sikit.so alamat yang awak bg tu yang bermasalah rasanya. emm..sekarang sy kat switzerland. macam ne ye? sorry sgt2..

Bio Aura RM650 said...

Salam kunjungan... tutorial yg bagus.. nice blog ;)

FawLin said...

tq mama..dh membntu lins..i folow u..

U Klik2 Me , I Klik2 U